Shopping 2020 start NU!

doos enkel MEKK 500x333 pixNiet direct met alle high tech zaken als de google bril maar gewoon met één plastic card. Eén kaart ter vervanging van alle klantenkaarten in Nederland, dat is wat jouw klanten willen. Daarmee willen ze de ondernemers vertellen wat ze van hun onderneming, winkel, restaurant, pretpark etc. vinden. Ook MijnEigenKlantenKaart zal innoveren en in de toekomst doorgroeien naar de smartphone, de slimme bril maar alleen als we er allemaal klaar voor zijn. Techniek is een middel en geen doel!

In juni 2013 is het onderzoeksprogramma Shopping2020 gelanceerd door 16 brancheorganisaties. Het doel van het onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van een toekomstvisie op de (online) verkoop van producten en diensten in een breed maatschappelijk perspectief. Inmiddels is het onderzoeksprogramma omgevormd tot actieprogramma, en nog altijd sluiten organisaties zich aan bij Shopping2020.

Ondernemingen hebben, volgens Shopping 2020, te maken met grote veranderingen op het gebied van verkoop van producten en diensten aan consumenten:

  • Veranderend consumentengedrag;
  • Digitale kanalen genereren steeds meer omzet;
  • Digitalisering van producten en diensten;
  • Internationale concurrentie groeit.

19 expertgroepen bestaande uit ruim 460 experts uit het bedrijfsleven, politiek en wetenschap hebben een half jaar lang middels 150+ bijeenkomsten gewerkt om trends te identificeren en een visie te ontwikkelen over de shoppende consument van 2020. Op 16 januari 2014 zijn alle rapporten overhandigd aan het Ministerie van Economische Zaken, deze kunt u hier downloaden.

High tech zaken komen aan de orde, de Google bril, de ipad in de winkel, de smartphone kortom de vervaging van internet en shoppen in de winkel. De shopping beleving staat centraal om de consument in de winkel te krijgen. Daarvoor moet je jouw klanten kennen, wat hun interesses zijn, waar ze wonen, wat de jouw klant beweegt. Volgens GfK onderzoek in 2013 is 75% van de klanten bereid om zijn gegevens te delen. Shoppping 2020 begint NU!.

Ondernemers denk na over hoe jouw klanten shoppen in 2020 en start nu met implementatie!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *