Praxis lanceert elektronische klantenkaart

assortiment klantenkaarten 500 x 333 pixPraxis komt met een elektronische klantenkaart voor op de smartphone. Als je geen smartphone hebt dan kan het ook met een gewone plastic kaart.

Het motto is: “Onze klanten moeten fans worden, want fans komen vaker in onze winkels”. Je kan als klant de kaart anoniem gebruiken maar je kan je ook registreren.

Omdat Praxis ook ziet dat consumenten genoeg hebben van al die klantenkaarten, kun je bij PRAXIS ook klantenkaarten van andere winkels gebruiken. Dat is handig maar ook weer verwarrend want als een van die vele klantenkaarten in je portemonnee ook bij PRAXIS werkt … welke was het ook al weer??

Toch maar naar MijnEigenKlantenKaart?

Vooral grotere bedrijven met een trots merkgevoel zullen wel iets meer moeite hebben om hun eigen kaarten los te laten. Op termijn zullen zij de voordelen ook zien en alsnog overstappen naar MijnEigenKlantenKaart.

Het is natuurlijk onhoudbaar dat wij als klanten met al die kaarten op zak het nog kunnen volgen en ons op tientallen websites registrerenzonder verdere controle over wat er gebeurt met onze gegevens.

Zie hier het nieuwsbericht op retailnews.

Share Button

Shopping 2020 start NU!

doos enkel MEKK 500x333 pixNiet direct met alle high tech zaken als de google bril maar gewoon met één plastic card. Eén kaart ter vervanging van alle klantenkaarten in Nederland, dat is wat jouw klanten willen. Daarmee willen ze de ondernemers vertellen wat ze van hun onderneming, winkel, restaurant, pretpark etc. vinden. Ook MijnEigenKlantenKaart zal innoveren en in de toekomst doorgroeien naar de smartphone, de slimme bril maar alleen als we er allemaal klaar voor zijn. Techniek is een middel en geen doel!

In juni 2013 is het onderzoeksprogramma Shopping2020 gelanceerd door 16 brancheorganisaties. Het doel van het onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van een toekomstvisie op de (online) verkoop van producten en diensten in een breed maatschappelijk perspectief. Inmiddels is het onderzoeksprogramma omgevormd tot actieprogramma, en nog altijd sluiten organisaties zich aan bij Shopping2020. Continue reading

Share Button